#1 Wstęp

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Ciebie przez sklep internetowy bystrzak.eu, prowadzony pod adresem https://www.bystrzak.eu przez firmę Bystrzak Anna Synowiec, Małgorzata Głuszak, z siedzibą w Tarnowie, przy ul. Głowackiego 19/2, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki, NIP: 993-066-41-18.

Sklep Internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Twojej prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z naszej strony internetowej oraz podejmuje w tym celu wszelkie niezbędne działania.

#2 Jakie dane zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu (m.in. możliwości zalogowania się i śledzenia historii swoich zamówień) będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji poprosimy Cię o podanie następujących danych: imię, nazwisko, telefon, e-mail, adres oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
Podczas składania zamówienia w naszym Sklepie będziesz poproszony o podanie następujących danych: imię, nazwisko, telefon, e-mail, adres zamieszkania oraz opcjonalnie numer PESEL (dotyczy osób prywatnych, które zechcą otrzymać fakturę VAT).

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej mogą zostać zarejestrowane następujące informacje: Twój adres IP, typ przeglądarki internetowej, typ systemu operacyjnego itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, nr telefonu itp.

#3 W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja w naszym Sklepie nie jest obowiązkowa jeśli chcesz przeglądać witrynę lub dokonać jednorazowego zakupu.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru.

Jeśli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Tobie naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie przetwarzane są wyłącznie w celach statystycznych. Dane te nie będą w żaden sposób łączone z przekazanymi przez Ciebie danymi osobowymi.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym Sklepem będą wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Ponadto, podane przez Ciebie informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

#4 W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeśli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeśli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

#5 W jaki sposób możesz nas poinformować o zmianie danych?

Podanie danych jest dobrowolne. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych masz prawo do wglądu do swoich danych osobowych, w szczególności do ich poprawiania, aktualizacji oraz żądania ich usunięcia. W tym celu prześlij e-mail na adres: biuro@bystrzak.eu lub list polecony na adres: Bystrzak Anna Synowiec, Małgorzata Głuszak SC, ul. Głowackiego 19/2, 33-100 Tarnów.

Jeśli skorzystałeś z możliwości założenia konta, możesz samodzielnie uaktualniać swoje dane logując się na swoje konto.

#6 Jaka jest polityka dotycząca plików „cookies”?

Użytkownik korzystający ze Sklepu jest anonimowy do czasu, aż sam zdecyduje inaczej. Twoja przeglądarka internetowa może przechowywać pliki tekstowe, tzw. cookies. W plikach tych znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, w szczególności tych wymagających autoryzacji.

Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

Witryna www.bystrzak.eu przechowuje pliki cookies na komputerach użytkowników w celu: – utrzymania sesji użytkownika (po zalogowaniu), – lepszego dopasowania prezentowanej treści do preferencji użytkownika, – tworzenia statystyk odwiedzin, – prezentowania reklam dostosowanych do preferencji użytkownika.

Istnieje możliwość takiego skonfigurowania Twojej przeglądarki internetowej, która spowoduje, że całkowicie zostanie wyłączona możliwość przechowywania plików cookies na dysku twardym Twojego komputera. Możesz również usunąć zapisane wcześniej pliki cookies. Pamiętaj jednak, że usuwanie lub blokowanie cookies może utrudnić dokonywanie zakupów w Sklepie, a w niektórych przypadkach całkowicie to uniemożliwić.

Więcej informacji znajdziesz w Polityce cookies.

#7 W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Sklep posiada certyfikat SSL, który gwarantuje zachowanie poufności danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną. Szyfrowanie komunikacji protokołem SSL zapewnia, że informacje przesyłane między komputerami nawet w przypadku ich przechwycenia przez trzecią stronę pozostaną dla niej nieczytelne.

Potwierdzeniem zgodności i prawidłowości działania protokołu SSL jest zamknięta kłódka wyświetlająca się na dolnym lub górnym pasku przeglądarki internetowej (w zależności od typu przeglądarki). Klikając na nią można zobaczyć szczegóły certyfikatu SSL. Jednocześnie w przedrostku adresu pojawia się https:// co daje pewność użytkownikowi, że dane zostaną prawidłowo zabezpieczone podczas ich przesyłania.